Кошик
547 відгуків
YUG-glass
+380932110305
+380932110305
+380932110305
Менеджер

Користуємося глиняним посудом правильно

17.05.17

Користуємося глиняним посудом правильно

Глиняний посуд широко поширена і використовується в якості повсякденної посуду для приготування та подачі страв. Їжа, приготована в такому глиняному посуді, виходить набагато більш ароматною, соковитою і смачною завдяки природним властивостям цього матеріалу. Однак щоб ваша посуд з глини прослужила набагато довше, слід виконувати деякі нехитрі маніпуляції, які допоможуть їй стати вашим найкращим помічником на кухні.

Перше і подальше використання

При першому використанні нової глиняного посуду залийте її водою до самих країв і залиште приблизно на годину. Цей простий, але дуже корисний крок допоможе страві при приготуванні, бути дуже соковитим. При подальшому використанні такого посуду також рекомендується виконувати таку маніпуляцію, тільки час вимочування можна скоротити до 10-15 хвилин. Це дозволяє порам глиняній поверхні увібрати вологу, завдяки чому при приготуванні їжі соки не будуть вбиратися в стінки посуду. Аромати і соки готується їжі будуть набагато більш насиченими, а смак страви ніжним.

Глиняний посуд завжди потрібно вставити в холодну, розігріту духовку. При різкому перепаді температури глиняний горщик може лопнути, тому щоб жар рівномірно накопичувався і розподілявся по стінках потрібно обов'язково виконувати цю вимогу. Для зручності краще всього ставити глиняний посуд на нижню полицю духовки – так її буде набагато легше діставати.

Особливості приготування їжі в глиняному посуді

Готувати в глиняному посуді можна тільки в духовці, печі або духовій шафі. Газові, електричні та мікрохвильові печі для цього не підходять. Швидкий і різкий перепад температури може нашкодити посуді, і вона просто лопне. А ось поступове нагрівання розкриває потенціал глиняного посуду у всій красі. Страви повільно тушкуються, просочуються власними запахами і соками, насичуються яскравим смаком. Тільки в горщиках з глини можна приготувати найсмачніші тушковане м'ясо і овочі.

Господині, які люблять експерименти, можуть взяти на озброєння наступну хитрість. Замість кришки на глиняному посуді можна використовувати тісто. Завдяки такого трюку ви отримаєте не тільки смачне блюдо, але і свіжий хліб, який стане прекрасним доповненням до нього. Найкраще підходить для спекотного і супів, які готуються в глиняних горщиках.

Если вам нужно добавить жидкость при приготовлении блюда в духовке в глиняную посуду (если вдруг соус густой или в жарком мало подливки), доливайте только горячую воду. Холодная вода может спровоцировать резкий перепад температуры, а тот в свою очередь – трещины на поверхности посуды. Именно поэтому после готовки такое блюдо лучше оставить ненадолго оставить остывать в приоткрытой духовке или поставить на деревянную доску и ни в коем случае не на холодную поверхность.

Виконуючи ці прості правила у вас не виникне проблем з приготуванням їжі в глиняному посуді. Такі страви будуть дуже смачними і корисними завдяки природним властивостям глини.

Інші статті