Кошик
547 відгуків
YUG-glass
+380932110305
+380932110305
+380932110305
Менеджер

Які ножі повинні бути на кожній кухні?

Які ножі повинні бути на кожній кухні?

18.05.17

Які ножі повинні бути на кожній кухні?

Ті, хто любить творити кулінарні шедеври на своїй кухні точно знають – одним ножем тут не обійтися. Дуже багато при купівлі ножа керуються зовнішнім виглядом, так би мовити «на око». Однак це дуже серйозна помилка. Кожен ніж на вашій кухні повинен служити своєму призначенню. Часто люди скаржаться, що ніж швидко тупиться і приходить в непридатність, при цьому використовуючи її як для різання хліба, так і для кісток і хрящів в м'ясі. У цій статті ми підкажемо вам, без яких основних ножів вам не обійтися на своїй кухні.

Універсальний ніж

Універсальний ніж може використовуватися для безлічі операцій, однак при цьому їм варто орудувати дуже вміло, інакше можна піддати себе ризику порізатися. Універсальний ніж добре підходить для чищення овочів, оброблення м'яса, нарізки хліба та ін. Проте варто зазначити, що такі ножі вимагають частого заточування і швидко приходять в непридатність-за частої експлуатації. Зручна форма ручки, гострий ніс і лезо довжиною 20-30 см чудово підходять будь-якій людині.

До універсальних ножів можна також віднести професійні кухарські ножі, ножі для нарізки різних типів м'яса і обробні ножі. Не дивлячись на свої відмінності у формі, довжині і кромки лез ними можна виконати більшу частину всієї операцій при приготуванні їжі.

Ніж для різання хліба

Такі спеціалізовані ножі, як ніж для хліба, відрізняються від універсальних моделей специфічної заточуванням. Так хлібний ніж має характерні зубчики, які допомагають з легкістю різати рівні хлібні скибочки. Зубчаста заточка добре прорізає хрустку скоринку хліба, не зачіпаючи при цьому м'якушка, завдяки чому шматочок не рветься і не мнеться. Це дуже важливо, коли ріжеш свіжий, тільки що спечений хліб з хрусткою скоринкою і м'якою повітряної серцевиною. Звичайний ніж просто зімне булку і не зможе відрізати рівний шматок. Крім іншого такий зубчастий ніж можна використовувати м'які овочі, наприклад, помідори.

Ніж для м'яса

Зрізати м'ясо з кістки буває доволі непросто. Особливо якщо ви робите це великим незручним ножем. Для цих цілей використовують ніж з коротким лезом і досить гострим кінцем. Ніж для м'яса дозволяє без праці маневрувати, з ним працюється легко і швидко. Схожими характеристиками володіють ножі для овочів, де гострий носик дозволяє легко вирізати серцевину і фруктів або овочів.

Топірець

Ніж-топірець неймовірно практичний і функціональний на кухні. З його допомогою можна дуже швидко подрібнити зелень, розрубати кістки і хрящі в м'ясі або рибі, а також тверді заморожені продукти та овочі. Такий ніж у вашому арсеналі продовжить життя іншим ножам, адже його форма і заточка найбільше підходять для твердих продуктів, які дуже сильно туплять інші ножі.

Придбавши кожен з таких ножів, ви значно полегшите процес приготування їжі. З кожним з них набагато зручніше виконувати певні процеси на кухні. Крім вищезгаданих моделей можна також виділити ніж для сиру, з допомогою якого ви забудете про нерівних шматочках сирних продуктів, нарізка яких часто доставляє ряд труднощів, а також особливого ножа для філе. Філейний ніж має тонке гнучке гостре лезо, допомагає без праці нарізати дуже тонкі скибочки риби, м'яса та інших продуктів.

Інші статті